1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Passend onderwijs

passend_onderwijsPassend onderwijs voor leerlingen met (rand)psychiatrische problematiek. Een mooi uitgangspunt. Wie kan er tegen zijn om leerlingen passend onderwijs te bieden binnen het reguliere onderwijs.
De andere kant is dat je als leerkracht dan wel over de noodzakelijke inzichten en competenties moet beschikken, om dat passend onderwijs binnen jouw context te kunnen geven. En daar wringt de schoen! Dat heb je in je vooropleiding mogelijk nooit geleerd. Je moet de veelvoud aan psychiatrische symptomen in de alledaagse praktijk kunnen herkennen, weten welke doelen je kunt stellen om de schoolse ontwikkeling voorspoedig te laten verlopen richting ontwikkelingsperspectief en welke aanpak daarbij bewezen effectief en vooral uitvoerbaar is.


In onze trainingen zorgen wij ervoor, dat je:
De diverse psychiatrische problematieken leert herkennen in de alledaagse praktijk.
Opbrengstgerichte en smart beschreven doelen, passend bij de problematiek en het ontwikkelingsperspectief leert te stellen
Voldoende best practice en oplossingsgerichte handvatten krijgt, gebruik makend van de gezonde ontwikkeling van de leerling.

Sinds 2002 geeft wervelkind praktijkgerichte cursussen. De eerste jaren binnen de jeugdzorg, later meer en meer binnen het onderwijsveld.

De cursussen worden steeds zeer goed beoordeeld.Een greep uit enkele reacties van afgelopen jaar:

Onderwijs:

Het is een geweldige cursus met heel veel mogelijkheden en inspiratie. Ik werk iedere les uit. Ik vind het echt brainfeed, erg prettig! Intern begeleider stichting Movare

Ouder:

De basisschool van mijn 4-jarige zoon is al een tijd bezig om mijn zoon een "stempel" te geven, hierdoor hebben we al verschillende ( vervelende ) onderzoeken achter de rug waar we nu nog last van hebben. Mijn zoon heeft een erg sterk karakter en ik ging daar vaak tegenin, omdat ik "consequent" wilde zijn. Het werkte averechts. Na
de thema-avond heb ik uw adviezen opgevolgd en ben ik zijn positieve dingen gaan benoemen en positief gedrag bij hem gaan belonen. Dit werkt echt super! Dus ontzettend bedankt voor de interessante en waardevolle avond! Dit ga ik ook echt op school aankaarten! Een ouder uit Deurne.

Hulpverlening:

Iedereen is zeer enthousiast over de workshop; je manier van presenteren, humor, begrip, kennis en vooral ook over je aanbevelingen.Het onderscheid maken tussen belangrijk en irritatie is heel goed toe te passen in de praktijk en levert nu, 4 dagen later, al meer rust op in de groepen die de laatste tijd op de kop stonden.Al met al precies wat we nodig hadden! Dank je wel. Locatiemanager Ipsedebruggen.

Diverse presentaties op congresdagen, zoals bij medilex, congresburo Eindhoven of het Congres in Arnhem, werden jarenlang beoordeeld met cijfers tussen de 7,5 en 9.

De cursussen / voordrachten / trainingen worden steeds als zeer pragmatisch ervaren. Dit is dan ook het "handelskenmerk" van Wervelkind. Het verschaffen van inzichten en het leveren van alledaags bruikbare handvatten!

Onder de button "cursussen" vindt u recente beoordelingen van het afgelopen jaar.

Ook kunt U hier onder "portfolio" zien bij welke instellingen, ouderverenigingen en scholen Wervelkind actief was.

Wervelkind is onderdeel van:


Stichting Alterius

Contact Gegevens

Wervelkind
Kloosterkensweg 6
6419 PJ HEERLEN
Tel  045-5711 896


Stichting Alterius
Kloosterkensweg 6
6419 PJ HEERLEN
Tel  045-5716 111
Nieuw

Psychiatrie in de klas

leerling ouders leerkracht